iPhone reparatie
DEFAULT

Smartphone of tablet stuk?
Kom vandaag nog langs voor een reparatie.

Direct een reparatie boeken

voorbeeld

Ent volor siminie

voorbeeld

Ent volor siminie

voorbeeld

Ent volor siminie

voorbeeld

Ent volor siminie

voorbeeld

Ent volor siminie

voorbeeld

Ent volor siminie

voorbeeld

Ent volor siminie

Hier komt een review plugin

iPhone batterij snel leeg, dit is de oplossing

Het is een situatie waar iedereen tegenaan loopt: Je wil even je notificaties bekijken maar ziet alleen een zwart scherm. Je accu is helemaal op. Gaat jouw iPhone batterij snel leeg? Dan hebben wij van Repear een aantal tips om het meeste uit jouw toestel te halen.Dit zijn zaken die wij niet alleen voor onze klanten doen, maar onze technici ook zelf doen om eenvoudig één of zelfs meerdere dagen gebruik uit één keer opladen te halen.

Iedere iPhone heeft een andere batterijduur

In eerste instantie klinkt dit heel logisch, immers gebruikt iedereen zijn iPhone anders. Sommige mensen zitten iedere dag 5+ uur op hun scherm te kijken, terwijl anderen het maar een paar keer openen. Toch spelen er meer factoren mee om rekening mee te houden.

Allereerst is het goed om te weten dat sommige iPhones een grotere batterij hebben dan anderen. Zo is de accu iPhone 7 1960 mAh groot, terwijl de iPhone 11 batterij capaciteit ruim 3110 mAh groot is. Je zou dan ook zeggen dat in gelijke omstandigheden van gebruik de iPhone 11 ongeveer 50% langer mee zou moeten gaan.

Dit is echter niet het geval. Uitgaande dat je beide toestellen net uit de doos haalt en op dezelfde manier gebruikt, zal de iPhone 7 ongeveer 10 uur meegaan terwijl de iPhone 11 meer dan 11 uur meegaat.

En dit heeft alles te maken met de verschillen tussen de toestellen. Nieuwe  iPhones hebben hele scherpe en mooie beeldschermen die vele malen groter zijn dan de oude toestellen. Daarnaast beschikken ze over nieuwere technologieën die veel meer stroom kunnen gebruiken. Zoals meer rekenkracht, betere cameras, etc. Dit alles zorgt ervoor dat de grotere accu ook meer gebruikt wordt. Daar tegenover staat wel dat de chips die in de iPhones zitten steeds zuiniger worden voor de prestaties die ze leveren. Daarom is het op langere termijn altijd slim om eens in de zoveel jaar te upgraden naar een nieuw toestel.

Daarnaast is het belangrijk om te realiseren dat accu’s niet het eeuwige leven hebben. Iedere accu gaat met gebruik achteruit. In het ideale geval kan een accu van 2000 mAh ook altijd de volle 2000 mAh gebruiken. In werkelijkheid is dat altijd een beetje minder. Gebruik je het toestel jarenlang, dan neemt de kwaliteit van de accu ook af. Zo kan het zijn dat de voorheen genoemde 2000 mAh accu na 2 jaar nog maar 1600 mAh vast kan houden. Dusdoende gaat jouw iPhone batterij veel sneller leeg. Is de accu van jouw iPhone niet meer wat het geweest is, maar is het toestel voorderest nog prima? Dan kun je de iPhone batterij vervangen laten worden door een professional.

Meest voorkomende iPhone batterij problemen

Er zijn meerdere redenen waarom een iPhone batterij snel leeg kan gaan. Dus er is niet één enkele oplossing die alle problemen oplost. Wij bespreken hier verschillende oorzaken en iPhone batterij snel leeg oplossingen

iPhone batterij kalibreren

Gaat bijvoorbeeld jouw batterij iPhone 6 snel leeg, batterij iPhone 7 snel leeg,gaat jouw batterij iPhone 11 snel leeg of gaat de batterij van een andere iPhone snel leeg? En herken je één van de volgende problemen:

  • Mijn iPhone valt uit terwijl ik nog 10% of meer heb
  • Mijn iPhone blijft heel lang hangen op een specifiek percentage terwijl het op andere percentages heel snel daalt.
  • De percentages van mijn iPhone batterij doen heel erg raar.

Dan is er een grote kans dat je jouw iPhone batterij moet kalibreren.

Het opladen en het verbruik van stroom in een iPhone wordt geregeld door een interne chip. Het kan gebeuren dat na verloop van tijd deze chip niet meer 100% correct de stroom in jouw iPhone kan herkennen. Zie het als een klok die na een paar jaar net een paar seconden achter of voor loopt. Door een iPhone batterij te kalibreren herkent het weer precies hoe de accu werkt, en zal het op ieder moment het juiste percentage weergeven.

Het werkt alsvolgt:

  1. Schakel het toestel helemaal uit (dus niet op standby)
  2. Leg het toestel aan de lader. Het liefst een officiële Apple lader die bij deze iPhone hoort.
  3. Voer een harde reset uit. Je gegevens blijven gewoon bewaard maar de telefoon zal stappen zoals de iPhone batterij kalibreren opnieuw uitvoeren. Een harde reset uitvoeren werkt verschillend afhankelijk van het toestel dat je hebt:
iPhone typeGeforceerde reset methodeInstructie afbeelding
iPhone 6s, iPhone SE
(1e gen)
Houd de thuisknop en aan/uit knop tegelijkertijd in en houd dit vast. Zodra het Apple logo verschijnt kan je de knoppen loslaten.Klik hier voor instructies
iPhone 7Houd de volume-omlaagknop en de aan/uit knop tegelijkertijd ingedrukt. Laat ze weer los wanneer het Apple logo verschijnt.Klik hier voor instructies
iPhone 8, iPhone SE (2e gen)Druk kort op de volume-omhoogknop, vervolgens kort op de volume-omlaagknop en houd vervolgens de zijknop aan de rechterkant van het toestel ingedrukt tot het Apple logo verschijnt.Klik hier voor instructies
iPhone X, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11, iPone 12Druk eerst kort de volume-omhoogknop in, vervolgens kort de volume-omlaagknop in, en houd vervolgens de zijknop aan de rechterkant van het toestel ingedrukt tot het Apple logo verschijnt.Klik hier voor instructies

De accu van jouw toestel is nu opnieuw gekalibreerd en je kan het weer gewoon als normaal gebruiken.

iPhone batterij conditie

We hebben het net al even behandeld, maar de iPhone batterij capaciteit neemt af na veelvuldig gebruik. Zit je iedere dag meerdere uren achter je toestel, dan gaat dit sneller dan wanneer je jouw iPhone nauwelijks gebruikt. Je kan ervan uitgaan dat een iPhone batterij ongeveer 2-4 jaar meegaat voordat het aan vervanging toe is. Dit geldt trouwens voor alle elektrische apparaten die op accu werken, en specifiek voor smartphones, tablets en laptops.

Apple heeft een ingebouwde manier om te controleren wat jouw iPhone batterij conditie is. Nieuw uit de doos is dit natuurlijk 100%. Is het 80% of lager, dan wordt het tijd om na te denken om de iPhone batterij te vervangen. Je kan dit zelf controleren door:

  1. Open de “Instellingen” app (“Settings” in het Engels)
  2. Ga naar het kopje “Batterij” (“Battery” in het Engels)
  3. Klik op “Batterijconditie” (“Battery condition” in het Engels)

Hier zie je het maximumpercentage dat jouw iPhone nog op kan laden. In de afbeelding hieronder kan je dus zien dat dit toestel nog 92% van de maximale capaciteit heeft. De iPhone batterij conditie is dus nog prima en gaat nog wel een jaar of twee mee.

batterij-conditie

iPhone geoptimaliseerd laden

We hebben het net al even besproken, maar de iPhone accu is een complex deel hardware. In tegenstelling tot de rest van de onderdelen is het niet elektronisch maar chemisch. De chemicaliën in een iPhone batterij zorgen ervoor dat elektriciteit opgeslagen kan worden. Een aantal factoren zorgen ervoor dat de levensduur van deze chemicaliën minder wordt. Naast hoge (en lage) temperaturen en veelvuldig gebruik is een andere factor die belangrijk is: helemaal vol laden. Het is namelijk niet goed voor een apparaat om aan de lader te liggen wanneer het al op 100% zit. Nu is dit tegenwoordig een minder groot probleem dan vroeger. De chip in de iPhone en die in de oplader stemmen namelijk met elkaar af om geen elektriciteit over te dragen wanneer de telefoon op 100% zit.

Wat wel gebeurd is dat jouw toestel aan de lader ligt, 100% vol zit, het opladen stop. Vervolgens daalt het na verloop van tijd naar 99% en gaat het weer opladen tot 100%. En dit gaat zo door totdat je jouw smartphone van de lader haalt. Zoals je kan snappen is dit niet optimaal gezond.

Daarom heeft Apple ‘Geoptimaliseerd opladen’ ontwikkeld. In deze modus leert jouw iPhone hoe jouw laadgedrag werkt. Doe je het iedere avond aan de lader, maar haal je het ‘s ochtends pas rond 7-8 uur van de lader? Dan zal jouw toestel hier rekening mee houden.

Met ‘Geoptimaliseerd laden’ zal jouw smartphone die ‘s avonds aan de lader wordt gelegd tot 80% opladen, en vervolgens pas verder gaan met laden op het moment dat het 100% bereikt rond 7-8 uur ‘s ochtends. Hierdoor blijft de gezondheid van jouw iPhone batterij veel langer goed.

iPhone batterij vervangen

Als je je aan al onze tips houdt zal jouw toestel jarenlang optimaal mee blijven gaan. Toch kan er een moment komen dat je jouw iPhone batterij vervangen wilt.

Dit is alleen niet zo makkelijk als het lijkt. Vroeger hadden telefoons losse accu’s die je zelf eruit kon halen en vervangen. Tegenwoordig zitten smartphones heel complex in elkaar, waardoor accu’s door een normale gebruiker niet te vervangen zijn.

Wanneer je zelf een iPhone openmaakt breek je watervaste coating die aan de binnenkant zit. Zelfs als je netjes alles terug plaatst zal het toestel niet meer waterdicht zijn.

Een ander probleem is het feit dat accu’s tegenwoordig stevig vastgeplakt zitten met speciale strips. Niet alleen het losmaken maar ook het daadwerkelijk vervangen kan alleen gedaan worden met specialistisch gereedschap en professionele machines.

Repear heeft hier speciale machines en opgeleide monteurs voor om niet alleen jouw iPhone batterij te vervangen, maar ook om de installatie 100% perfect uit te voeren. Hier zijn wij zo zeker van dat we 18 maanden garantie geven. Bekijk hier alles over onze Apple services of neem direct contact met ons op om een afspraak in Amsterdam in te plannen.