Android tablet gaat niet aan, dit kan je doen

Heb jij al een tijdje een Android tablet, of heb je net een nieuwe gekocht en merk je: mijn Android tablet gaat niet aan? Dan zijn er gelukkig heel veel oplossingen die je zelf vanuit huis zonder enige kennis kunt proberen. Werkt dit allemaal niet of kom je er niet uit? Dan staan de technici van Repear in Amsterdam altijd voor je klaar om professioneel en onafhankelijk advies te geven en helpen u met het in orde maken van uw tablet.

Welke Android tablets hebben dit probleem?

Dit is een vraag die wij vaak te horen krijgen. Jammer genoeg kan iedere tablet hier last van krijgen. Er is simpelweg geen elektronica apparaat dat 100% veilig is van problemen. Dat gezegd hebbende zijn heel veel problemen eenvoudig te voorkomen en op te lossen zodra je weet hoe dit werkt. De volgende tips en oplossingen zijn te gebruiken wanneer je last hebt van:

• Samsung tablet gaat niet meer aan
  • Lenovo tablet gaat niet meer aan
  • Acer tablet gaat niet meer aan
  • Asus tablet gaat niet meer aan
  • Archos tablet gaat niet meer aan

Tablet gaat niet aan oplossingen

Er zijn meerdere redenen waarom een Android tablet niet meer aan kan gaan. Omdat niet iedereen last heeft van hetzelfde probleem zullen we hier de meest voorkomende problemen behandelen. Probeer de oplossingen voor de problemen die het beste bij jouw situatie passen:

Mijn tablet geeft een zwart scherm of is vastgelopen

Dit komt het vaakste voor. Het kan zomaar gebeuren dat een applicatie op de voorgrond of achtergrond vastloopt, waardoor je een zwart scherm krijgt of de Android tablet vast blijft hangen. Dit kan je vaak niet oplossen door de tablet simpelweg uit en aan te doen. Een geforceerde reset is vaak de beste oplossing. Dit kan op twee manieren:

Manier 1:  Veel tablets hebben een fysieke knop om het systeem te resetten. Dit zit weggewerkt in een klein gaatje ergens op het apparaat. Bekijk de handleiding van jouw Android tablet voor meer informatie hierover. Je kan dit vaak gewoon indrukken met een tandenstoker.

Manier 2: Voer een reset uit door de aan/uit-knop gedurende 20 seconden ingedrukt te houden. Het apparaat zal automatisch uitgaan en opnieuw opstarten.

Android tablet gaat niet aan door een lege batterij

Soms hebben mensen het niet door, maar de batterij van jouw Android tablet kan zomaar leeg zijn. Ook wanneer je de tablet niet gebruikt gaat de batterij langzaam leeg. Gaat jouw tablet niet aan, leg het dan aan de lader. Laat het minimaal 1 uur aan de lader liggen. In de meeste gevallen start de tablet vanzelf op. Doet die dit niet, dan kan je de aan/uit-knop gebruiken om dit handmatig te doen.

Voer een harde reset uit

Doet de tablet helemaal niks, maar zit er wel stroom in? Dan kan je een zogenoemde ‘harde reset’ uitvoeren. De manier waarop verschilt per type tablet. In veel gevallen is het:

Druk de aan/uit-knop + volume omlaag-knop in, en houdt dit vast.

Echter kan dit voor jouw specifieke model net anders zijn. Zoek daarom goed uit wat de exacte combinatie is. De zoekterm hiervoor is vaak “‘Jouw tablet merk en model’+ hard reset”

Vorig artikel Android tablet batterij gaat snel leeg en andere accuproblemen
Volgend artikel iPad batterij snel leeg, dit is de oplossing