iPhone valt uit, dit is de oplossing

Jouw iPhone valt steeds uit en niks wat je probeert lijkt te helpen? Wij van Repear hebben de oplossing om zelf jouw iPhone weer helemaal werkend te krijgen. Er zijn verschillende redenen waarom een iPhone uit kan vallen. Herken je één van de volgende situaties:

• iPhone valt uit bij gebruik
  • iPhone valt steeds uit en start weer op
  • iPhone valt uit met volle batterij
  • iPhone valt uit en gaat niet aan
  • iPhone valt uit bij kou

Dan ben je jammer genoeg niet de enige die hier last van heeft. Alle iPhones kunnen hier last van krijgen. Wij krijgen vragen over de iPhone 6, maar ook bijvoorbeeld van mensen met de vraag: mijn iPhone X valt uit, wat nu?

In dit artikel zullen wij de verschillende situaties behandelen, want iedere oorzaak heeft zo zijn eigen oplossing. Staat jouw situatie niet tussen deze punten, of heb je na dit artikel nog hulp nodig met jouw iPhone. Neem dan eens contact met ons op. Onze gespecialiseerde iPhone technici helpen je graag persoonlijk verder.

iPhone valt uit bij lage batterij

Je bent druk bezig op je smartphone wanneer je het ziet: je hebt nog 25% accu. Niet lang, maar genoeg om nog een uurtje vol te houden. Toch valt jouw iPhone ineens uit, zonder waarschuwing of reden.

Als jou dit overkomt dan heeft dit waarschijnlijk met de batterij te maken. Een batterij heeft namelijk niet het eeuwige leven. Met dat je het herhaaldelijk oplaadt zal de kwaliteit langzaam achteruit gaan. Zie het als een elastiek, het werkt perfect maar naar verloop van tijd gaat de rek eruit. Na een jaar tot twee jaar intensief gebruik kan de kwaliteit van jouw iPhone accu met zo’n 10-20% afnemen.

Dus wanneer jouw telefoon na een paar jaar aangeeft dat het 100% vol zit, zit het daadwerkelijk bijvoorbeeld maar 80% vol. Valt jouw iPhone uit met nog 20% (of meer/minder) uit? Dan kan het zomaar zijn dat jouw accu daadwerkelijk helemaal leeg is.

In dit soort gevallen kan je zelf de iPhone accu kalibreren om ervoor te zorgen dat het percentage overeenkomt met de daadwerkelijke accucapaciteit. Dit doe je alsvolgt:

1. Schakel het toestel helemaal uit (dus niet op standby)
  2. Leg het toestel aan de lader. Het liefst een officiële Apple lader die bij deze iPhone hoort.
  3. Voer een harde reset uit. Je gegevens blijven gewoon bewaard maar de telefoon zal stappen zoals de iPhone batterij kalibreren opnieuw uitvoeren. Een harde reset uitvoeren werkt verschillend afhankelijk van het toestel dat je hebt:

De accu van jouw toestel is nu opnieuw gekalibreerd en je kan het weer gewoon als normaal gebruiken.

iPhone typeGeforceerde reset methodeInstructie afbeelding link
iPhone 6s, iPhone SE (1e gen)Houd de thuisknop en aan/uit knop tegelijkertijd in en houd dit vast. Zodra het Apple logo verschijnt kan je de knoppen loslaten.Klik hier
iPhone 7Houd de volume-omlaagknop en de aan/uit knop tegelijkertijd ingedrukt. Laat ze weer los wanneer het Apple logo verschijnt.Klik hier
iPhone 8, iPhone SE (2e gen)Druk kort op de volume-omhoogknop, vervolgens kort op de volume-omlaagknop en houd vervolgens de zijknop aan de rechterkant van het toestel ingedrukt tot het Apple logo verschijnt.Klik hier
iPhone X, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11, iPone 12Druk eerst kort de volume-omhoogknop in, vervolgens kort de volume-omlaagknop in, en houd vervolgens de zijknop aan de rechterkant van het toestel ingedrukt tot het Apple logo verschijntKlik hier

iPhone valt uit bij kou of extreme warmte

iPhones, maar ook alle andere smartphones, zijn gemaakt om het gehele jaar door gebruikt te worden. Hierbij kan het vriezen, of kan er een hittegolf zijn. Echter, onder extreme situaties zoals een sterke vorst of extreme warmte kan jouw iPhone uitvallen.

De ideale temperatuur voor jouw smartphone ligt tussen de 15 en 22 graden. Zodra het buiten -20 graden is, zal jouw iPhone automatisch uitgaan om de interne onderdelen te beschermen. Let wel op: Jouw iPhone valt vaak uit bij kou omdat de accu in koud weer sneller leeg gaat. Daarom merk je al bij temperaturen onder 10 graden dat de batterij een stuk korter meegaat.

Valt jouw iPhone uit het niets uit in de kou? Dan is er meestal niet iets ernstigs aan de hand. Dit is vaak een standaard bescherming om jouw iPhone te beschermen tegen de kou. Een uitgeschakelde iPhone kan temperaturen tot -40 graden overleven. Warm jouw iPhone vooral langzaam op in een warme ruimte en zet het opnieuw aan. Blijven er problemen voordoen, dan raden wij je aan om professionele technici naar het toestel te laten kijken.

iPhone valt uit en start weer op

Zit jouw iPhone vast in een constante herhaling van uitvallen, opnieuw opstarten, apple logo en weer uitvallen? Dan heb je last van de befaamde ‘Bootloop’. Je krijgt nooit de optie om jouw code in te voeren of gegevens te veranderen.

Het is een naar defect waar jammer genoeg iOS gebruiker mee te maken kunnen krijgen. De meest voorkomende oorzaken voor een bootloop zijn:

• Gebruik maken van illegale iOS versies.
  • Apple stuurt een foutieve update voor een nieuwe iOS versie.
  • Door een bug in de software kan iemand met slechte bedoelingen jouw iPhone in een bootloop zetten, door bijvoorbeeld een bericht met rare characters te sturen waardoor de iPhone crasht.

In bijna alle gevallen kan jij als gebruiker hier weinig aan doen, waardoor het een hele frustrerende situatie is. Wij van Repear raden de volgende oplossingen aan:

• Probeer het toestel een harde reset te geven zoals in de tabel hierboven beschreven staat.
  • Laat de batterij van jouw toestel helemaal leeglopen zodat het uitvalt, en leg het vervolgens weer aan de lader.
  • Gebruikt een back-up als je dit met je computer ooit hebt gemaakt.
  • Herstel het toestel via jouw PC of Mac.
  • Woont u in Amsterdam, neem dan contact met Repear op. Dan doen wij dit graag voor u. Anders kunt u het toestel als laatste redmiddel naar Apple sturen, zij sturen vaak een refurbished toestel terug. Verre van ideaal, maar beter dan niets.

iPhone valt uit en gaat niet aan

Dit is verreweg het moeilijkste probleem om zelf op te lossen, omdat er heel veel problemen zijn die ertoe leiden dat een toestel uitvalt en niet meer aangaat. Wij raden aan om de volgende stappen af te gaan om de meest voorkomende oorzaken te behandelen:

1. Probeer de iPhone op de normale manier aan te zetten door de aan-knop ingedrukt te houden.
  2. Werkt dit niet, leg dan de telefoon minimaal een kwartier aan de lader en probeer het aan te zetten terwijl het aan de lader ligt.
  3. Mogelijk is de iPhone vastgelopen, probeer een harde reset.
  4. Een andere oorzaak kan een kapotte oplader of laadpoort. Gebruik een andere oplader, of bijvoorbeeld een draadloze QI-lader en start het toestel opnieuw op.
  5. Helpt dit allemaal niet, dan raden we je aan om ermee naar een gespecialiseerde iPhone technicus zoals die van Repear.

Vragen over iPhone problemen

Wil jij nu nog meer leren over hoe je zelf iPhone problemen op kan lossen, of valt jouw probleem misschien toch onder een andere categorie? Lees dan ook eens onze andere artikelen over iPhone zaken via onze kennisbank. Dit zijn uitgebreide en gecureerde artikelen die 100% gratis beschikbaar zijn.

Heb je liever persoonlijke hulp, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op via de mail, telefoon of Whatsapp.

Vorig artikel iPad batterij snel leeg, dit is de oplossing
Volgend artikel iPhone gaat niet meer aan | Dit is de directe oplossing