Is jouw scherm telefoon kapot? Dit moet je echt weten

Zit er een barst in jouw scherm? Dan ben je niet de enige. Een kapot of gebarsten scherm is misschien wel de meest voorkomende smartphone defect van Nederland. Toch is de ene barst de andere niet. In sommige gevallen kan je een telefoon scherm heel makkelijk (laten) vervangen, terwijl in andere gevallen de prijs snel op kan lopen. Maar hoe weet je nou wat je nodig hebt, en waar moet je precies op letten als je bij een telefoonwinkel komt.

Repear is al sinds jaar en dag de eerste keuze voor iedereen met smartphone problemen in en om Amsterdam. Onze technici hebben dan ook al honderden toestellen van echt ieder merk en type onder handen genomen. Om jou te helpen hebben wij in dit artikel alles samengevat wat jij moet weten over een telefoon kapot scherm, wat je moet doen wanneer je merkt: mijn scherm telefoon gaat niet meer aan, en waar je op moet letten wanneer je het scherm wil laten vervangen door een telefoonbedrijf.

Moet je een smartphone scherm vervangen?

Zit er slechts een kleine kras in jouw scherm, dan hoef je dit lang niet altijd te vervangen. Nieuwe telefoons zijn voorzien van een speciaal type glaslaag dat extra resistent is tegen breuken en krassen. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Gorilla Glass, dat een val van 1,2 meter moet overleven.

Toch zijn krassen en barsten lang niet altijd te voorkomen. Lees je dit artikel, dan heb je dit waarschijnlijk zelf meegemaakt.

Heeft jouw scherm krassen maar ondervind je geen hinder, dan is vervangen niet nodig.

Zitten er diepe krassen op het scherm, of bijvoorbeeld krassen over de camera of vingerafdrukscanner? Dan raden wij wel aan om het telefoonscherm te vervangen.

Bij een barst in het scherm is het heel simpel: laat dit zo snel mogelijk vervangen. Een gebarsten scherm zorgt voor heel veel problemen, naast dat het scherm zelf het slecht doet. Want niet alleen kan je jezelf verwonden aan scherpe randen en losse stukken glas, jouw toestel is erg gevoelig voor vocht en stof.

Want niet alleen water, maar ook waterdamp en stof kan ineens heel gemakkelijk door de barst in het scherm in jouw smartphone dringen. Hierdoor zal er permanente schade ontstaan. Een scherm vervangen hoeft helemaal niet duur te zijn, maar in deze gevallen kan waterschade een total-losse telefoon betekenen.

Hier moet je op letten en naar vragen:

Dus, je hebt besloten om jouw smartphone scherm door een technicus in een telefoonwinkel te laten vervangen. Iets wat wij bij Repear in Amsterdam dagelijks meermaals doen. Hoe weet je nu precies waar je op moet letten, en wat moet je vragen wanneer je in zo’n winkel staat.

Bij Repear geloven wij in eerlijk handelen. Op die manier weet jij als klant precies waar je aan toe bent en betaal je nooit te veel. Jammer genoeg zijn lang niet alle winkels zo oprecht. Voordat je een zaak bezoekt let op het volgende:

1.   Is alleen het scherm of nog meer beschadigd?

Een gevallen telefoon kan op verschillende manieren barsten. Als de barst ‘clean’ is, dan is alleen het scherm zelf aangetast. Echter kan het ook gebeuren dat jouw telefoon raar valt, en niet alleen het scherm maar ook de (selfie)camera, vingerafdrukscanner, behuizing of glazen achterkant beschadigd is. In dat geval zal er meer vervangen moeten worden dan alleen het scherm. Houdt hier rekening mee zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

2.   Weet wat een eerlijke prijs is

Het is logisch dat de gemiddelde consument niet precies weet wat het vervangen van een nieuw scherm kost. Immers, zo vaak hoeven ze dit niet te doen. Let echter wel op dat mensen geen misbruik maken van de kosten. Betaal je te weinig, dan koop je waarschijnlijk slechte/namaak onderdelen. Betaal je te veel, dan heb je te maken met een gierige verkoper. Het is heel normaal om voor zowel arbeid als onderdelen te betalen. Veel bedrijven rekenen dit automatisch mee in de eindprijs.

Let er ook op dat sommige schermen een stuk duurder zijn dan andere schermen. Als voorbeeld: het vervangen van een iPhone 12 scherm kost gemiddeld zo’n 400 euro, terwijl dat van een goedkopere Huawei P30 slechts rond 200 euro ligt. Je kan onze prijzenlijst bekijken om een indicatie te krijgen wat de kosten horen te zijn, ook bij dat van onze concurrenten buiten Amsterdam.

3.   Kies voor originele en professionele schermen

Dit is iets wat vooral de laatste jaren erg belangrijk is om in de gaten te houden. Naast originele schermen worden er in landen zoals China ook veel namaak schermen verkocht voor een fractie van de prijs. Het nadeel van deze schermen is dat de kwaliteitscontrole vele malen lager ligt dan dat van officiële schermen. Als gevolg kan zo’n scherm in een aantal weken of maanden al kuren beginnen te geven.

Juist om die reden kiezen wij bij Repear ervoor om alleen te werken met officiële kits die geleverd worden door smartphone merken en fabrieken zelf. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld originele en splinternieuwe Samsung en Huawei schermen plaatsen. Voor Apple producten is dit lastiger, omdat Apple geen iPhone onderdelen verkoopt aan andere winkels. Repear is dan ook één van de enige bedrijven in Nederland die zijn eigen schermen laat produceren. Deze speciale Repear schermen werken feilloos zijn onderhevig aan dezelfde strenge eisen als die van Apple zelf. Omdat we dit zelf doen kunnen wij ook volledige garantie bieden.

4.   Vraag naar het garantiebeleid

En dit brengt ons direct bij het volgende punt: het garantiebeleid. Een gemakkelijke manier om te zien of een bedrijf kwaliteit kan leveren is te kijken naar de lengte van de garantie. Wanneer een scherm vervangen wordt lijkt het misschien te werken, maar wanneer naar een paar maand een draadje los komt te zitten of het namaak scherm kapot gaat blijk je ineens geen garantie meer te hebben. Bedrijven die 6 maanden of minder garantie bieden zijn naar onze mening niet betrouwbaar. Een goed scherm moet minimaal een jaar meegaan zonder enige problemen.

Bij Repear gaan we zelfs een stapje verder. Of je nu een scherm laat vervangen of een ander probleem met je smartphone hebt, wij bieden de beste garantie van Nederland: bij ons krijg je maar liefst 18 maanden complete garantie.

5.   Sommige winkels geven gratis screenprotectors

Dus je laat je scherm vervangen door een kwalitatief nieuw scherm. Dan wil je natuurlijk wel dat dit scherm nu langer meegaat dan de vorige. Wist je dat sommige winkels gratis een screenprotector geven bij iedere scherm dat ze vervangen?

Bij Repear installeren wij gratis onze Clearplex screenprotector ter waarde van €30. Dit is de beste kwaliteit screenprotector die wij met een speciale machine precies op maat kunnen snijden voor jouw toestel. Clearplex is niet alleen de industriestandaard voor screenprotectors, het wordt zelfs door NASA gebruikt.

Vragen, neem gewoon contact op

Een scherm laten vervangen kan als een hele onderneming klinken, maar eigenlijk is het zo gebeurd. Repear vervangt jouw scherm binnen 3 uur tijd. Barst jouw glas vandaag, dan sta je vanmiddag al weer buiten met een splinternieuw scherm voor een scherpe prijs.

Maar heb jij vragen over het vervangen van een scherm, of weet je niet precies wat je nu moet doen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Je kan ons een Whatsapp bericht sturen, bellen, een mailtje sturen of gewoon bij ons in de winkel langskomen in Amsterdam!

Vorig artikel Zo werkt IP waterdichtheid
Volgend artikel Android tablet batterij gaat snel leeg en andere accuproblemen