Meest voorkomende problemen

Bij Repear smartphone reparatie in Amsterdam krijgen wij dagelijks te maken met de meest uiteenlopende smartphone, tablet en smartwatch problemen. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring met het repareren van toestellen in alle soorten en maten. Daarom zijn wij vaak binnen 1 uur klaar met de reparatie van jouw toestel.

Hetgeen waar Repear zich in prijst is dat wij iedere smartphone, tablet en smartwatch kunnen repareren. Op onze site vind je de prijzen en type reparaties die wij vaak uitvoeren, maar ook voor minder bekende merken kan je bij ons terecht. Wij hebben hier de meest voorkomende problemen opgesomd om je alvast op weg te helpen.

Staat jouw probleem hier niet tussen? Kom dan gewoon bij ons in de winkel in Amsterdam langs, of neem contact met ons op.

iPhone laadt niet meer op

Er zijn meerdere oorzaken voor dit probleem. Vaak zit het probleem of in de Lightning-poort, of in de accu. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw iPhone oplader kapot is. Wat het probleem ook is, Repear meet jouw iPhone door en stelt het probleem vast. Voor de reparatie van iPhones gebruiken wij altijd originele onderdelen zodat jouw iPhone weer als nieuw zal werken.

iPhone trilt wel maar geen geluid

Dit is een probleem dat je vaak zelf op kan lossen!

1. Kijk allereerst of de iPhone op ‘Stil’ staat. Aan de zijkant van de iPhone, boven de volume knoppen, zit een knop die je op en neer kan schuiven. Dit hiermee zet je de iPhone op ‘Stil’ modus.
  2. Het geluid van uw meldingen staat uit. Open de app ‘Instellingen’ en ga naar ‘Berichtgeving’. Selecteer de app die geen geluid maakt, bijvoorbeeld Whatsapp. Check vervolgens bij of optie ‘Geluiden’ is ingeschakeld.
  3. Helpt dit allemaal niet dan kan het zijn dat er iets fysiek stuk is. Kom eens langs in onze winkel, dan kijken we er samen naar.

Samsung laadt niet op

Net als iedere smartphone kan een Samsung smartphone ook last hebben van oplaadproblemen. Een Samsung die niet oplaadt kan veroorzaakt zijn door verschillende redenen. Sommige Samsung modellen staan bekend om accu problemen en om problemen met de oplaadpoort. Wij bieden een gratis controle voor uw Samsung toestel om het probleem vast te stellen. Je kan vervolgens zelf kiezen of je wel of niet jouw Samsung smartphone bij ons laat repareren.

Samsung maakt wel geluid maar geen beeld

Het kan bij jouw toestel mogelijk een andere reden hebben, maar vaak duidt dit op een probleem in het scherm of in de connector met het scherm. Repear maakt jouw Samsung toestel professioneel open en bekijkt de schade. Moet het scherm vervangen worden dan gebruiken wij hier splinternieuwe schermen voor die geleverd worden door Samsung zelf. Hierdoor ben je er zeker van dat je de beste kwaliteit krijgt!

Huawei laadt niet op

Jammer genoeg kan ook een Huawei toestel problemen krijgen met het opladen. Misschien is de accu stuk, misschien de laadpoort, of misschien zit het probleem heel ergens anders. Heb je toevallig een andere lader liggen die past, probeer dit dan eerst. Een nieuwe lader is zo besteld, andere problemen kunnen wij bij Repear vaak binnen 1 uur repareren voor je!

Huawei maakt wel geluid maar geeft zwart scherm of geen scherm

Als jouw Huawei wel geluid maakt maar een zwart scherm geeft, dan werkt de accu in ieder geval nog wel. Het kan zijn dat het scherm zelf stuk is, of dat de verbinding tussen het moederbord en het scherm een defect heeft. Kom eens bij ons langs in onze winkel in Amsterdam, dan zullen we jouw toestel direct onder handen nemen!

Hoe weet ik dat mijn scherm stuk is?

Niet ieder kapot smartphone scherm valt even duidelijk op. Herken je één van deze problemen:

1. Mijn smartphone scherm geeft rare kleuren.
  2. Mijn smartphone scherm heeft dode pixels of zwarte plekken/ balken op het scherm.
  3. Mijn smartphone maakt wel geluid, maar geeft geen beeld.

Dan weet je met grote zekerheid dat het scherm van jouw toestel stuk is.

Gaat jouw toestel helemaal niet meer aan, dan is het scherm misschien niet het probleem maar iets heel anders. Breng in iedere situatie jouw iPhone, Samsung, Huawei of andere smartphone eens langs bij Repear voor een vrijblijvende controle. Wij komen er binnen de kortste keren achter waar het probleem in zit en wat de goedkoopste en beste oplossing is. Bij ons krijg je standaard 18 maanden garantie op jouw reparatie!

Ik weet het niet zeker, kan ik jullie bellen voor hulp?

Weet je niet precies wat er mis is met jouw smartphone, tablet of smartwatch? Geen probleem, daar zijn wij van Repear juist voor. Je kan ons altijd bellen, mailen of een Whatsapp bericht sturen voor al jouw vragen rondom smartphone problemen en reparatie. Houd er wel rekening mee dat probleem diagnose op afstand niet altijd 100% accuraat is. Voor een exacte en vrijblijvende diagnose kan je altijd bij ons op locatie langskomen.

Telefoon reageert niet

Vervelend, er zijn twee situaties waarin dit voor kan komen:

1.  De telefoon staat aan maar is vastgelopen en reageert niet meer. In dit geval kunt u een soft reset proberen. Zoek via Google op ‘Soft reset [uw telefoon merk + telefoon type] (zoals Samsung Galaxy S10 of iPhone 11)’ en volg de instructies. Werkt dit niet of komt u er niet uit? Maak dan een afspraak of kom eens bij ons langs.
  2. Jouw telefoon gaat niet meer aan en reageert niet meer: Krijg je jouw telefoon niet meer aan en reageert het nergens meer op, dan kan dit aan heel veel zaken liggen. Kom bij ons langs voor een vrijblijvend onderzoek. Onze reparaties zijn vaak binnen 1 uur klaar.

Tablet start niet op en/of laadt niet op

Net als smartphones kunnen tablets ook stuk gaan. Veel voorkomende problemen in zowel Android tablets als iPads zijn:

• Tablet laadt niet op
  • Tablet start niet op

Het exacte probleem is moeilijk op afstand vast te stellen. Neem jouw tablet mee naar onze winkel of plan online een afspraak met ons in. Dan zal een van onze technici die alles weet van uw tablet het professioneel onderzoeken en u een vrijblijvende reparatie offerte aanbieden. Is het probleem heel simpel te verhelpen zonder dat reparatie nodig is, dan doen wij dat natuurlijk graag voor je ter plekke.

Tablet of smartphone batterij snel leeg

De batterij (accu) van jouw tablet of smartphone gaat niet eeuwig mee. Iedere accu heeft te maken met zogenoemde laadcycli. Een laadcyclus is een oplaadbeurt. Dus iedere keer dat je jouw toestel aan de lader legt en het daarna weer ontkoppeld is een laadcyclus. Na 600-1500 laadcycli begint de gezondheid van jouw accu af te nemen. De accu neemt simpelweg minder stroom op, en apps worden door de jaren heen geavanceerder waardoor ze meer stroom gebruiken.

Wij bij Repear vervangen graag de accu van uw tablet of smartphone zodat het weer als nieuw werkt en het weer terug op 0 laadcycli komt te staan. Op die manier kan uw apparaat nog jarenlang meegaan.

Mijn telefoon is traag. Hoe kan ik dit oplossen?

Dit is iets wat je vaak zelf eenvoudig op kan lossen door op een aantal dingen te letten:

1. Sluit jouw apps regelmatig. Veel apps blijven op de achtergrond actief. Open het beheer van jouw apps en sluit ze wanneer je klaar bent met het gebruik van de app.
  2. Sluit uw tabbladen. De tabbladen van uw internet browser (Chrome, Safari, etc) kunnen zich snel opstapelen zonder dat je dit doorhebt. Probeer ze actief te sluiten controlleer regelmatig of er tabbladen zijn die u kan sluiten. Heeft u de pagina later nog nodig? U kan er altijd een bladwijzer op plaatsen om de pagina op te slaan voor een later bezoek!
  3. Verwijder regelmatig apps die je niet gebruikt. Sommige apps blijven op de achtergrond actief, zelfs als je ze helemaal niet nodig hebt. Ze zijn constant op zoek naar updates of meldingen. Stapelt dit zich op, dan wordt jouw toestel snel traag.
Vorig artikel Smartphone defect? Repear fixt het binnen een uur