Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Repear en duurzaamheid

Onze inzet voor duurzaamheid

Repear en duurzaamheid zijn twee handen op één buik. Logisch, want met onze telefoon reparatie in Amsterdam zorgen wij ervoor dat jouw smartphone nog jarenlang mee kan gaan. Toch vinden wij dat wij als bedrijf een voorbeeld moeten zetten op het gebied van duurzaam ondernemen.

Daarom staat verantwoord ondernemen al vanaf de eerste dag centraal in onze winkel. Dit zie je terug in de drie belangrijkste aspecten:

  1. Duurzame onderdelen en reparaties.
  2. Eerlijke prijzen.
  3. Recycling in een echt groene winkel.

Heb jij vragen of wil je meer weten over onze duurzaamheidsbeleid? Neem contact met ons op of kom eens langs bij ons in de winkel. Dan vertellen we je er graag nog meer over.

 

Alleen de beste onderdelen voor duurzame reparaties

We kunnen er niet omheen: de mensheid produceert in de 21ste eeuw verschrikkelijk veel technologisch afval. Steeds meer elektronica, waaronder een alarmerende hoeveelheid smartphones, worden weggegooid zonder deze te recyclen. Dit leidt tot bergen met afgedankte electronica, milieuschade en bovenal: de razendsnelle verarming van natuurlijke grondstoffen.

Nu zouden wij de allergoedkoopste onderdelen in kunnen kopen, alle kapotte onderdelen die binnenkomen klakkeloos in de vuilnisbak kunnen gooien en niks geven om het milieu. Geloof ons, er zijn genoeg andere winkels die dit doen. Maar bij Repear houden we daar niet van.

Wij geloven dat iedere smartphone minimaal 5-6 jaar lang mee kan gaan. Gaat er iets kapot, dan hoeft jouw toestel niet direct weggegooid te worden. Met vakkundige reparatie en originele onderdelen houdt jouw iPhone of Android toestel het nog jarenlang vol.

Maar om dit te bewerkstelligen zijn kwalitatieve onderdelen een vereiste. Daarom doen wij constant onderzoek nieuwe mogelijkheden en kopen wij alleen de meest duurzame en kwalitatieve onderdelen in. Bij binnenkomst keuren wij zelf de onderdelen, zodat we er zeker van zijn dat het voldoet aan de hoge standaard die wij bij Repear stellen. Of dat nu gaat om reparatie kits van Samsung of onze eigen Repear Apple schermen, je kan er zeker van zijn dat de kwaliteit van de hoogste klasse is.

 

Eerlijke prijzen voor iedere telefoon reparatie

Als de winkel voor smartphone reparatie Amsterdam is het altijd moeilijk om een goede balans te vinden tussen duurzame kwaliteit en een lage prijs. Immers. Hoe beter de materialen hoe hoger de kosten.

Voor ons waren twee dingen direct duidelijk:

  1. Wij willen de absoluut beste kwaliteit leveren in prestatie en duurzaamheid.
  2. Dit willen wij voor de zo laag mogelijke prijs doen.

Gelukkig hebben wij een manier gevonden om beide standpunten te behalen. Om te snappen hoe wij dit doen, moeten we eerst wat meer vertellen over hoe smartphone reparaties in het algemeen gaan.

Lang niet alle smartphone reparatie winkels kunnen alle reparaties zelf doen. Heel veel reparaties worden uitbesteed aan gespecialiseerde monteurs. Hierdoor moet je vaak dagenlang wachten op een reparatie en liggen de kosten enorm hoog. De reden waarom Repear dit niet hoeft te doen is simpel: wij zijn de gespecialiseerde monteurs die deze reparaties doen.

In onze winkel beschikken wij niet alleen over de kennis en ervaring, maar ook over de specialistische apparatuur om echt iedere reparatie uit te kunnen voeren. Van het vervangen tot het scherm tot het solderen van het moederbord, wij kunnen echt alles. Dit zorgt er niet alleen voor dat wij razendsnel kunnen repareren, wij kunnen de prijs ook nog eens ontzettend laag houden. Doordat wij geen enkele telefoon op hoeven sturen hebben wij geen ‘middleman’ nodig, en dit voordeel berekenen we direct door in uw voordeel.

 

Groen ondernemen in een groene winkel

Misschien is het je wel eens opgevallen dat één van onze huiskleuren groen is. Dat is niet zomaar, want Repear is actief bezig met groen ondernemen. Zo maken wij gebruik van groene stroom voor ons gehele pand. En natuurlijk is onze winkel voorzien van zonnepanelen.

Ook vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk te recyclen. Wij zien dat het meeste reparatie afval ontstaat uit kapotte schermen die vervangen moeten worden. Een smartphone scherm bestaat uit meerdere laagjes, waaronder de glaslaag, touchscreen laag en beeldscherm laag. Dezen zijn niet los van elkaar te repareren maar wel te recyclen! Daarom sturen wij kapotte schermen terug naar de leverancier waar de lagen gescheiden worden en waar mogelijk een nieuw leven krijgen in een ander scherm. Op die manier zorgen wij ervoor dat er zo min mogelijk afval wordt weggegooid.

Voor onze eigen winkel geloven wij daarnaast in kwaliteit boven kwantiteit. Wij werken zo min mogelijk met wegwerpartikelen en al ons gereedschap is 100% recyclebaar. We maken zelfs onze eigen screenprotectors! Kom eens langs in de winkel om te zien hoe onze hypermoderne lasersnijder de meest nauwkeurige screenprotectors uit kan snijden voor echt ieder toestel. En dat allemaal met zo min mogelijk afval.

Vorig artikel Welk Apple product moet je kopen in 2021?
Volgend artikel Zo werkt IP waterdichtheid
Inhoudsopgave

Direct een reparatie boeken