Samsung scherm reageert niet, dit is de oplossing

Heb jij een Samsung Galaxy smartphone, maar reageert het scherm niet meer? Dan hebben wij van Repear de oplossingen om dit zelf thuis te maken. Er zijn een aantal verschillende redenen waarom een Samsung scherm niet reageert. De belangrijkste oorzaken die wij behandelen in dit artikel zijn:

1. Jouw toestel is vastgelopen
  2. Het touchscreen werkt niet meer
  3. Het scherm is zwart, maar de smartphone maakt nog wel geluid
  4. Jouw Samsung is uitgevallen

Heb je vragen over het oplossen van een niet functionerend scherm, of kom je er zelf niet uit?

Neem dan eens contact met ons op, maak een afspraak of kom gewoon eens langs bij onze winkel in Amsterdam. Onze technici zorgen ervoor dat je binnen 3 uur weer een toestel hebt dat als nieuw werkt.

Voor welke Samsung smartphones werkt dit

Door de jaren heen heeft Samsung een plethora aan smartphones gemaakt. Daarom zullen sommige instructies die wij hier vermelden misschien niet werken met jouw toestel. Immers, een toestel dat 10 jaar geleden is ontwikkeld zal intern en extern heel anders werken dan een nieuwe smartphone.

Om onze gids zo alomvattend mogelijk te maken zijn de volgende instructies geschikt voor:

• Samsung Galaxy S7 (Edge, Plus)
  • Samsung Galaxy S8 (Plus)
  • Samsung Galaxy S9 (Plus)
  • Samsung Galaxy S10 (S10e, Plus)
  • Samsung Galaxy S20 (Plus, Ultra)
  • Samsung Galaxy Note (8, 9, 10, 20, 20 Ultra)
  • De gehele Samsung Galaxy A lijn

Touchscreen werkt niet meer

Heb je wel gewoon beeld, maar merk je dat jouw Samsung telefoon scherm niet reageert? Dan is mogelijk het touchscren zelf defect. Een beeldscherm is opgebouwd uit verschillende laagjes, voor beeld, bescherming en dus ook om de aanraking van jouw vingers te registreren. Dit deel kan defect raken door kapotte hardware of schade. In zeldene gevallen is dit zelfs mogelijk zonder enige zichtbare schade aan het scherm of toestel. Dit is een probleem dat je zelf niet op kan lossen, maar waar een technicus naar moet kijken. Woon je in Amsterdam of omgeving? Kom dan eens langs bij ons in de winkel of maak gebruik van de Repear ‘Haal en Brengservice’.

Scherm is zwart maar smartphone maakt nog wel geluid

Merk je: mijn Samsung scherm werkt niet meer, maar het toestel kan nog wel geluid maken of trillen? Dan bestaat er een grote kans dat het gehele scherm zelf defect is. Vaak gebeurt dit naar aanleiding van een val. De gehele schermmodule zit verbonden met een kabel aan het moederbord. Om de waterdichtheid en kwaliteit van je toestel te behouden raden we je aan dit niet zelf open te maken.

Samsung toestel is vastgelopen

Maar in lang niet alle gevallen is een kapot scherm de oorzaak van een Samsung telefoon scherm dat niet reageert. In veel gevallen is het toestel simpelweg vastgelopen. Dit gebeurt meestal doordat er ergens in de software iets fout is gegaan. Gebeurd het herhaaldelijk, dan kan dit duiden op hardware problemen. Gelukkig is de oplossing in dit soort gevallen heel eenvoudig: forceer de telefoon om opnieuw op te starten. Voor alle toestellen vanaf 2016 geldt hetzelfde protocol:

Druk en houdt ingedrukt de [volume omlaag knop] + [aan/uit knop] voor 10 tot 30 seconden. Het toestel zal uitgaan en het opstart scherm weer laten zien.

Werkt dit niet dan kan je altijd het toestel leeg laten lopen en pas wanneer het is uitgevallen opnieuw aan de lader leggen. Het toestel zal vervolgens vanzelf weer opstarten.

Voorkom schermschade met een perfect passende screenprotector

Niet alleen externe schade zoals krassen en breuken, maar ook interne schade kan je heel gemakkelijk oplopen. Wil jij het beste voor jouw toestel, en wil je voorkomen dat jouw Samsung scherm niet meer reageert? Maak dan gebruik van professionele bescherming d.m.v. een op maat gemaakte screenprotector.

Bij Repear snijden wij voor ieder toestel screenprotectors op maat. Deze zijn gemaakt van Clearplex en Quatro-A folie, voor maximale bescherming die ook gebruikt wordt door automakers, vliegtuigbouwers en zelfs door NASA. Meer weten? Lees hier er alles over.

Vorig artikel Repear en duurzaamheid
Volgend artikel iPhone Touch-ID reparatie