Waarom de iPhone 7 de beste goedkope iPhone van 2021 is

Je bent op zoek naar een nieuwe smartphone. Voor jouw kind, voor een ouder, of misschien gewoon voor jezelf. Natuurlijk zijn er een aantal criteria waar iedere smartphone in 2021 aan moet voldoen:

  • Een goede accu die het lang vol kan houden.
  • Alle belangrijke apps zoals Whatsapp en social media moet het kunnen draaien.
  • Het moet goede foto’s kunnen maken.
  • Het moet een betrouwbare smartphone zijn die niet snel stuk gaat.
  • Maar bovenal: het moet niet te veel kosten.

Het liefst kies je natuurlijk voor een iPhone, maar die kosten al snel meer dan duizend euro. Een onbetrouwbare Android telefoon van een paar honderd euro voldoet niet aan de simpele eisen die je hebt, maar welke opties blijven er dan over?

Wist je dat er een geweldige iPhone is die niet alleen aan alle basisvoorwaarden voldoet, maar ook nog eens erg betaalbaar is? Een toestel dat zelfs in 2021 nog makkelijk mee kan komen, en slechts €200 kost? Wij bij Repear in Amsterdam zijn er ontzettend fan van: het is natuurlijk de iPhone 7!

Wat maakt de iPhone 7 perfect voor 2021?

We zullen er geen doekjes omheen draaien: de iPhone 7 is lang niet meer de nieuwste telefoon van Apple. Origineel uitgekomen in 2016 heeft deze flagship echter nog wel heel veel te bieden. Bij Repear letten wij op de volgende kernwaarden:

  • Gaat het toestel snel kapot en zijn de reparaties duur?
  • Hoe weegt de smartphone op tegen zijn concurrentie?
  • Presteert de telefoon nog naar behoren in 2021?
  • Voor wie is de iPhone 7 eigenlijk bedoelt?

De kwaliteit van de iPhone 7

Bij Repear smartphone reparatie in Amsterdam krijgen wij dagelijks te maken met alle soorten smartphones, van iPhones tot Android toestellen. Daarom kunnen wij een unieke blik geven op de kwaliteit van toestellen. De iPhone 7 is zonder twijfel een geweldig betrouwbaar toestel, zeker voor één afkomstig uit 2016-2017. Ondanks de leeftijd is het nog redelijk snel, maakt het prima foto’s en gaat het prima de hele dag mee. Het enige probleem kan de accu zijn. Een telefoon van die leeftijd heeft vaak een batterij die aan vervanging toe is. Gelukkig zijn deze volop beschikbaar en redelijk makkelijk te vervangen door een professional. Bij Repear regelen we dit binnen 30 minuten!

De iPhone 7 of toch een ander toestel voor €200

Het is heel simpel: de iPhone 7 is de enige moderne iPhone die je kan kopen voor €200. De enige concurrentie voor deze prijs zijn Android toestellen. Jammer genoeg hebben we het dan niet over Samsung, LG, Google of andere bekende merken, maar goedkope merken die weinig kwaliteit bieden. Goedkope Chinese merken zoals Poco, OPPO en Xiaomi zijn opties, maar bieden in deze prijscategorie weinig blijvende kwaliteit. Wil jij een toestel dat én een goede camera, én betrouwbare software, én toegang tot al je favoriete apps heeft? Dan is de iPhone 7 de enige echte optie.

Presteert de iPhone 7 nog naar behoren in 2021?

Het probleem van heel veel oudere smartphones is dat ze geen software updates meer krijgen. Telefoons van Samsung, Huawei en andere Android merken krijgen hooguit 2 jaar updates, zelfs de duurste modellen. Het is dus terecht om je af te vragen: presteert de iPhone 7 nog wel naar behoren in 2021?

Het grote voordeel van iPhones is dat ze jarenlang software updates krijgen, dit is voor de iPhone 7 niet anders. In het najaar van 2021 krijgt de iPhone 7 net als alle andere nieuwe modellen gewoon een update naar de nieuwste IOS15, en draait het toestel nu soepel met IOS14.

Je hebt dus gewoon toegang tot de nieuwste features en apps, kan gebruik maken van draadloze oortjes zoals Airpods, en hebt toegang tot Airdrop en andere Apple features.

Er is één limiterende factor: opslag. Het basismodel (en de goedkoopste optie) beschikt slechts over 32GB opslaggeheugen. En dat is zeker in deze tijd niet veel. Gelukkig is dit geen enkel probleem:

Het grootste deel van jouw smartphone geheugen gaat op aan foto’s. Met de iPhone 7 krijg je gratis toegang tot iCloud. De cloud based opslag van Apple. Al jouw foto’s worden netjes in de cloud opgeslagen zodat de telefoon schoon en snel blijft.

Let wel op: intensieve 3d games en apps zullen niet goed meer draaien op de iPhone 7. Maar apps zoals Instagram, Facebook, Whatsapp en internet browsers zoals Chrome en Safari werken helemaal prima!

Voor wie is de iPhone 7?

Hopelijk heb je met deze review een beter beeld gekregen wat de iPhone 7 wel en niet kan in 2021. Want alhoewel het niet de snelste of beste telefoon is, steekt het met kop en schouders boven de concurrentie uit met een prijskaartje van €200. Het is oneerlijk om het te vergelijken met smartphones van €600+, die nieuwer, sneller en groter zijn.

De iPhone 7 is perfect voor iemand die wel een smartphone nodig heeft, mee wil doen met Whatsapp, het internet kan gebruiken en foto’s wil maken. Veel ouders geven hun kinderen de iPhone 7 als eerste telefoon. Maar het is ook ideaal voor ouderen. Apple telefoons werken intuïtief, zijn betrouwbaar en gaan nog jaren mee. Ben je op zoek naar een groter of nieuwe toestel? Dan raden wij de iPhone 8+ of zelfs de iPhone 11 aan.